De winter - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Thomas Clierinck - WaarBenJij.nu De winter - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Thomas Clierinck - WaarBenJij.nu

De winter

Blijf op de hoogte en volg Thomas

20 Mei 2008 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Moest je ooit zeggen dat je een witte kerst wilt, ik kan er je alles over vertellen! Moest je ooit in België tegen me klagen over de koude, de sneeuw of dergelijke, knoop dan in je oren dat je er geen idee van hebt!!! (Niet grof bedoelt natuurlijk)

Toen ik van het vliegtuig stapte in Boston (Beter dan New York en jullie moeten allemaal Red Sox fans worden dus stop dat petje van NY maar snel weg!)
had ik al begrepen hoe het allemaal in elkaar zat.
Sneeuwstorm en onze begeleider wist niet of het veilig genoeg was om naar Skowhegan, ME te rijden. Heel traag gereden, dat een uurtje of vier en we zijn er dan toch geraakt. Op de trappen van onze motelkamer bijna men nek gebroken op een laag ijs onder het sneeuwtapijt en toen lekker onder de warme douche.
Een geluk dat ik voor het vertrek nog 'bottinekes' was gaan halen want die kwamen goed van pas. Ik lig nog steeds in een deuk als ik eraan denk hoe sommige met sportschoenen of ander schoeisel afzagen met hun natte voeten. (Sorry hiervoor aan de anderen)
Het enige probleem hier in NH (en omringende staten)is dat de laag sneeuw zo diep is dat het stiekem niet echt uitmaakt wat je draagt, je zakt bijna altijd diep genoeg in de sneeuw zodat je schoen continue nattigheid ervaart en het uiteindelijk toch begeeft. Natte en koude voeten, brrrr als ik eraan terugdenk.

Blijkbaar heb ik hier de ergste winter meegemaakt in een tiental jaren. Dank u daarvoor trouwens!?
s' Morgens vroeg uit je bed en een uurtje sneeuw verwijderen met de schop of je geraakt niet tijdig op je werk.
Ik heb ontelbare accidenten gezien tijdens de winter, sommige met dodelijke afloop. Niet iedereen houdt rekening met de ijslaag op de weg en moet eerlijk toegeven dat ik ook enkele keren geluk heb gehad met men Betsy'tje.
Hoogst waarschijnlijk hebben jullie allemaal ooit wel een keertje naar starwars gekeken en heel vaak leek het hier of je in warpspeed aan het rijden was. Heel moeilijk om je te concentreren op de weg maar wel een mooi effect in de wagen. Op sommige momenten wist je niet waar de weg nu net was, laat staan waar de rijstroken zich ergens bevonden. Snelwegen waar je geen auto op tegenkwam. De muren sneeuw aan de zijkant van wegen waren tijdens de winter op sommige plekken makkelijk hoger dan mij en elke avond kwamen de vrachtwagens ze aanrijden om de straten open te houden.

Een skivakantie is zalig maar hier heb ik in de sneeuw geleefd voor enkele maanden en dan veranderen er toch enkele perspectieven. Ik klaag zeker niet maar heb getracht om jullie een beetje het gevoel van de winter hier te geven. Dit is wederom iets dat ik in men rugzakje kan steken om mee te nemen op men verdere tocht!

Thomas

Niets is beter dan het werk uitvoeren waar je je goed bij voelt en tegelijkertijd de wereld verkennen. Een reis, een verrijking en tenslotte een unieke ervaring. Ik probeer jullie zoveel mogelijk de kans te bieden om met me mee te genieten. Hoewel ik op een ander groot eiland vertoef voor de moment had ik graag ook veel van jullie gehoord. Iedereen heeft toch graag nieuws! Dikke smakkerd, Thomas

Actief sinds 16 Sept. 2006
Totaal aantal bezoekers 20600